Sušaldytos mėsos ar kitų produktų atšildymas gali sugadinti jūsų planus greitai ir lengvai pavalgyti. Priklausomai nuo baltymų, gali prireikti net visos dienos, kol visiškai ištirps. O jei pamiršite jį iš anksto išimti iš šaldiklio, paskutinę minutę galite susimąstyti, kad jums nieko nepavyks padaryti. Išgirdome daugybę patarimų ir gudrybių, kaip greitai atšildyti mėsą ar kitus produktus. Nuo mikrobangų krosnelės naudojimo iki skalavimo karštu vandeniu iki ledo šaltos maltos jautienos plytos įmetimo tiesiai į karštą keptuvę. Proceso pagreitinimas gali paskatinti bakterijų augimą, o tai gali sukelti apsinuodijimą maistu ir kryžminį kitų maisto produktų bei virtuvės reikmenų užteršimą. Net jei ir skubate patiekti vakarienę ant stalo, netapkite šių įprastų klaidų, kurias žmonės daro atšildydami mėsą, aukomis. Yra keletas saugių būdų saugiai atšaldyti, todėl rekomenduojame imtis visų atsargumo priemonių, kad nesusirgtumėte.
Atitirpinimas viršutinėje lentynoje. Jei jau žinote, kad atšildymas šaldytuve yra saugiausias atitirpinimo būdas, sveikiname. Jūs esate visiškai teisus. Jautienos, kiaulienos ar paukštienos paėmimas tiesiai iš šaldiklio ir įdėjimas į šaldytuvą yra saugiausias būdas atitirpinti, be rizikos susirgti. Tačiau yra keletas patarimų, kaip užtikrinti tinkamą atšildymą. Niekada nenorite dėti baltymų, ypač vištienos, ant viršutinės lentynos, kad atšildytumėte. Padėjus mėsą ant viršutinės lentynos, nevirtos sultys gali nuvarvėti ant kitų šaldytuvo vietų. Kai šios sultys liečiasi su kitais maisto produktais, rizikuojate užsikrėsti bakterijomis. Geriausia vieta baltymams atšildyti šaldytuve yra apatinėje lentynoje. Rekomenduojamas būdas atšildyti mėsą šaldytuve, kad būtų dar saugesnis, yra lėkštė su apvadu arba kepimo skarda. Sienelių kraštai puikiai tinka sugauti bet kokius lašelius, kurie gali nutekėti, ir neleidžia jiems užteršti šaldytuvo.
Kai ruošiate mėgstamą vištienos receptą, gali kilti pagunda padėti ledinę vištieną ant stalo, kad ji atitirptų visą dieną, kol dirbate. Tačiau niekada neturėtumėte atšildyti vištienos tiesiog palikę atviroje patalpoje. Jautieną, kiaulieną ar paukštieną palikus kambario temperatūroje, bakterijos gali augti ir daugintis (per CDC), o tai yra viena dažniausių apsinuodijimo maistu priežasčių. CDC skaičiavimais, šios bakterijos gali būti aptinkamos ant žalios mėsos ir paukštienos ir kasmet sukelia 1 milijoną su maistu susijusių ligų. Šiomis dienomis labai populiarėja šaldyti produktai internetu, kurių pirkimas žmones turėtų labiau įpareigoti planuotis maisto gamybą ir laiku išimti reikiamus produktus.